Την Πολιτικό Μηχανικό, τ. Εκπαιδευτικό Μαίρη Καμηλαράκη- Σαμαρά που κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η Μαίρη Καμηλαράκη - Σαμαρά κατάγεται από τις Νέες Καρυές Λάρισας. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. M.Sc, τέως Εκπαιδευτικός, που υπηρέτησε και στις τρεις βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Είναι επίσης, Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός της Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε., Πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διετέλεσε Διοικήτρια του Κέντρου Υγείας Γουμένισσας Κιλκίς το 2009.

Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων από το 2014 έως σήμερα, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων από τον Ιούλιο του 2023, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος- Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας από το 2019 μέχρι σήμερα και μέλος πολλών Φιλανθρωπικών Συλλόγων της Λάρισας.

Πρώτη επιλαχούσα Βουλευτής στις εκλογές του 2009 και 2012 με το συνδυασμό της Ν.Δ. Ασκεί το επάγγελμα της Πολιτικού Μηχανικού ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως ενεργειακή επιθεωρήτρια. Είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Σαμαρά, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Α.Π.Θ. και μητέρα του Ηλία, διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και του Σταύρου, διπλ. Πολιτικού Μηχανικού.