Μετά το 1ο του βιβλίο «Λέρος, πατρίδα από επιλογή» ο Αργύρης Γιουρούκης έρχεται ξανά στη Λέρο, με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, για μια ημέρα πολιτισμού, με ποίηση, μουσική και ζωγραφική, προσκεκλημένος από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας & Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις» και το Ξενοδοχείο «Crithoni’s paradise».

Αυτή τη φορά συνοδεύεται από τον μουσικοσυνθέτη, Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον εικαστικό, Μιχάλη Βακαλούλη (Vakas). Μαζί του η θεατρολόγος, Ελεονώρα Τσιαντούλα ο συνεργάτης, Θωμάς Δαμαλάς και οι εκδόσεις «Γράφημα».

Για το βιβλίο και τα ποιήματα θα μιλήσει ο καθηγητής φιλόλογος, Σωτήρης Τιτής, ποιήματα θα απαγγείλουν η Ελεονώρα Τσιαντούλα, ο Παναγιώτης Σταματίου και η Φοίβη Στεργίου, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Νίκος Φωκάς.

Η ημέρα πολιτισμού στη Λέρο, με το ΠΟΚΕΛ θα γίνει στον Αλευρόμυλο, Μπρούτζι, στην Αγία Μαρίνα, στις 5 Μαΐου 2023, στις 7:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο και απαγγελία ποιημάτων.

Θα πραγματοποιηθεί κι ένα μοναδικό δρώμενο με ζωντανή μουσική και ταυτόχρονα ζωγραφική επί σκηνής, από τον εικαστικό, Μιχάλη Βακαλούλη, μ’ έναν πίνακα που θα γίνει αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, από τον συνθέτη και μουσικό, Χρυσόστομο Καραντωνίου, ο οποίος μεταβαίνει στη Λέρο ειδικά για αυτή την εκδήλωση. «Κρατάω για τον εαυτό μου, τη λιτή πολυτέλεια των λέξεων, την απλότητα της ποίησης».