Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Λάρισας κ. Θωμάς Παπαλιάγκας σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρει τα εξής: 

"Και στις δεύτερες εκλογές του 2023 το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι αποτελεί στέρεη χειρολαβή για όλο τον προοδευτικό κόσμο. Απέχοντας 5-6 μονάδες από το δεύτερο κόμμα και ολοένα και περισσότερο ανερχόμενο, είναι το κόμμα της κεντροαριστεράς που έρχεται. Και η άνοδός του δεν μπορεί να ανακοπεί.

Το ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται δεύτερο κόμμα σε δέκα (10) εκλογικές περιφέρειες, ενώ σε άλλες τέσσερις (4) (Ηλείας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Καρδίτσας) απέχει μόλις λίγες ψήφους από τη δεύτερη θέση.

Είναι το κόμμα της κεντροαριστεράς από το οποίο οι πολίτες αναμένουν να συμπήξει ένα μέτωπο σοβαρής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τα όσα με βεβαιότητα θα έρθουν από την νέα (και παλιά ταυτόχρονα) κυβέρνηση.

Από την παρέα του Μαξίμου, που απλώς άλλαξε ρόλους στο νέο κυβερνητικό σχήμα των 63 (!) μελών, από το οποίο απουσιάζει για μία ακόμη φορά η Λάρισα. Οι πολίτες περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ σοβαρή κριτική, στιβαρή αντιπολίτευση, συναίνεση όπου απαιτείται, αλλά και ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπρόταση.

Η διεκδίκηση ενός σοβαρού και βιώσιμου μοντέλου παραγωγής και ανάπτυξης, ενός κοινωνικού κράτους που να μπορεί να ανακουφίσει όλους τους κατοίκους της χώρας αυτής, ενός αδιαπραγμάτευτου και δεδομένου πλέγματος προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και των δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών, αποτελούν πρώτες προτεραιότητες. Μαζί βεβαίως με την παροχή ευκαιριών και εργασιακής ασφάλειας για τη νέα γενιά, αλλά και την οικοδόμηση μέτρων για την υπογεννητικότητα και τη νέα οικογένεια.

Η ανάγκη για μία προοδευτική πρόταση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να έχει άλλον εκφραστή από το ΠΑΣΟΚ και τη νέα ηγεσία του. Συνεχίζουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα μέχρι την τελική νίκη."