«Η επιλογή του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ως Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι στρατηγικής σημασίας για το ψηφιακό μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποίησε στον δήμο και την πόλη -μέσα σε δύο θητείες- ορίζουν την καθημερινότητα των πολιτών μιας πραγματικά “Έξυπνης Πόλης” και αποτελούν πρότυπο σε όλο το πανελλήνιο», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Παπαστεργίου στην ηγεσία ενός τόσο κομβικής σημασίας Υπουργείου, ο κ. Μαμάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του κι εύχεται καλή επιτυχία στον νέο Υπουργό, για τα καινούρια του καθήκοντα.

«Η ψηφιακή διακυβέρνηση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Αυτοδιοίκησης δεν είναι απλώς εφαρμογές και προγράμματα που αφορούν λίγους. Αφορούν στη διοίκηση και στην οργάνωση ενός Δήμου και μιας πόλης που πρωτίστως σέβεται και δίνει λογαριασμό στους κατοίκους της.

Από την ψηφιακή έκδοση πάσης φύσεως αδειών, πιστοποιητικών και δικαιολογητικών και τον μετρήσιμο χρόνο ικανοποίησης αιτημάτων μέχρι την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, αλλά και των αναγκών της πόλης σε νερό, ρεύμα, ενέργεια -και κατά συνέπεια των οικονομικών ενός Δήμου, οι ψηφιακές τεχνολογίες παρέχουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων, για μια καλύτερη καθημερινότητα. Αρκεί να λαμβάνονται οι αποφάσεις και να υλοποιούνται τα σχετικά έργα -όπως απέδειξε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ ότι γίνεται», σημειώνει ο κ. Μαμάκος.