Σε μάστιγα εξελίσσεται η ενδοοικογενειακή βία στη Λάρισα, καθώς τα περιστατικά είναι πλέον καθημερινά. 

Αυτό ειπώθηκε στη σημερινή ημερίδα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή Βία/Δράσεις Πρόληψης και Διαχείριση Περιστατικών» που διοργάνωσαν η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας στο Πάρκο Καινοτομίας «JOIST». 

Από τον περασμένο Οκτώβριο που συστάθηκε το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, πάνω από 200 περιστατικά έχουν καταγραφεί στη Λάρισα έως σήμερα.

Σύμφωνα με την υπαστυνόμο, Σοφία Σάρμα που είναι υπεύθυνη στο αρμόδιο τμήμα, τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται μέσα στην πόλη. 

Αντικείμενο της ημερίδας ήταν η δημιουργία ενός δικτύου συνεργαζόμενων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και των Κοινοτικών Δομών παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων εργασίας με θέμα την ενδοοικογενειακή βία που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας.

Οι ανάγκες καθώς και το γεγονός ότι η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην κοινότητα με βάση τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, διασφαλίζεται μόνο μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας και της διασύνδεσης:

Με τις τοπικές υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς

Με τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους και

Με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο διαβιούν.

Στην ημερίδα συμμετείχαν η Διοίκηση και Τμήματα του Γ.Ν. Λάρισας, το Κ.Ψ.Υ. Λάρισας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, η Εισαγγελία Λάρισας, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας και εκπρόσωποι των εκάστοτε Αντιδημαρχιών της κοινωνικής πολιτικής των Δήμων του Ν. Λάρισας.

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας παρουσιάστηκε σχετικό video που ευγενικά παραχώρησαν οι δημιουργοί Πασχάλης Μάντης και Έλενα Ξυδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.