Για έναν ακόμη μήνα του 2023 οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έκλεισαν με αύξηση το Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι, συνεχίζοντας ένα σερί αυξητικών επιδόσεων και πολύ καλού κλίματος.

Ήταν δεδομένο άλλωστε να συμβεί αυτό τη χρονιά που διανύουμε, από τη στιγμή που υπήρχαν αρκετές παραγγελίες νέων αυτοκινήτων που δεν είχαν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους τα 3 προηγούμενα χρόνια, ως αποτέλεσμα των ισχυρών αναταράξεων που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού στην παγκόσμια παραγωγή.

Πλέον, τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί, τα –περισσότερα– αυτοκίνητα παραδίδονται στους νέους τους ιδιοκτήτες στην ώρα τους και οι πωλήσεις σημειώνουν κάθε μήνα αύξηση όχι μόνο σε σχέση με πέρυσι, αλλά και σε σχέση με κάθε αντίστοιχο μήνα του 2022, του 2021 και του 2020.

Σε αυτό λοιπόν το μοτίβο, με βάση τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων, ο Ιούλιος έκλεισε με 12.403 ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, σημειώνοντας αύξηση 14,0% συγκριτικά με τον περυσινό αντίστοιχο μήνα.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων τον Ιούλιο του 2023 ταξινομήθηκαν 253 οχήματα,  έναντι 226 τον αντίστοιχο μήνα του 2022. 

Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη Θεσσαλία το συγκέντρωσε η Hyundai, ήτοι 20,2% (51 πωλήσεις) με την Toyota να ακολουθεί με 18,2% (46 πωλήσεις) και την Pegeuot να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16,2% (41 πωλήσεις).

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από carandmotor.gr)