Στη γραφική εκκλησία στην Κουλούρα του Δήμου Τεμπών, παραμονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, εκκλησιάστηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Μαϊμάρη, τους Αντιδημάρχους κ. Αθανάσιο Βλάχο, Κώστα Ζαρδούκα, Γιώργο Ντόντο, Νίκο Μητσογιάννη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Καραναστάση και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ. κ. Γιώργο Νικολάου.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας τέλεσε ο π. Βίκτωρας, συλλειτουργούντος του π. Βασιλείου και καλλικέλαδων ιεροψαλτών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού, συνοδεία πλήθους πιστών και προσκυνητών.

Στο όμορφο ξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Καλοχώρι, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, λειτουργούντος του π. Νεκταρίου και συλλειτουργούντων των π. Αθηναγόρα, Κυπριανού και Ευθυμίου. Την Πανηγυρική πομπή συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, Ζήσης Γκανάτσιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλοχωρίου κ. Γιώργος Σαΐτης και ο υποψήφιος κ. Δημήτρης Λάζος.

Ανήμερα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ραψάνη του Δήμου Τεμπών, πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία, μετ' αρτοκλασίας, της μεγάλης δεσποτικής εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Παρών στη Θεία Λειτουργία ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Μαϊμάρη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Βλάχος, Παναγιώτης Γκατζόγιας, Κώστας Ζαρδούκας, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ. κ. Γιώργος Νικολάου. ο Πρόεδρος της κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτριος Ζήλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γόννων κ. Γιώργος Μπανιώρας, οι υποψήφιοι κα. Βασιλική Γιάνναρου, κα. Ζωή Σαραντοπούλου και κ. Νίκος Παπαδημητρίου.

Στο κήρυγμά του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, ο οποίος αν και παρών στη Θεία Μεταμόρφωση δεν έγραψε τίποτα περί Αυτής στο Ευαγγέλιό του. Βέβαια την υπαινίσσεται σε πολλά χωρία, αλλά δεν τόλμησε να αναφερθεί ευθέως καθώς τα λόγια στην περιγραφή θείων γεγονότων, θεοπτιών και υπερφυσικών καταστάσεων, είναι πολλές φορές φτωχά και αδύναμα να αποτυπώσουν την πνευματική πραγματικότητα. Πολλές φορές όταν είμαστε άγευστοι εμπειριών της Θείας Χάριτος, όσα και να γράψουν και να καταγράψουν και να περιγράψουν οι Πατέρες, δε γίνεται τίποτα κατανοητό, αντίθετα δε, αδικείται η θεία πραγματικότητα.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Δήμαρχος Τεμπών αντάλλαξε ευχές και χρόνια πολλά με δημότες που συμμετείχαν στην ιερά πανήγυρη.