Την Κυριακή στις 26 Ιούνη 2022 οι Οργανώσεις Λάρισας του κόμματος της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παράρτημα Λάρισας πραγματοποιούν Ιστορικό περίπατο ακλουθώντας τα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Οπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων,  σε συνέντευξη Τύπου "η πρωτοβουλία των οργανώσεων αποτελεί μια δράση όπου έμπρακτα όχι μόνο δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, αλλά αντίθετα καλλιεργούμε την μαχητική στάση για την γνώση της ιστορικής αλήθειας .

Γιατί ο αγώνας των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ, δεν ανήκουν στο μουσείο της ιστορίας. Τα συμπεράσματα από την πάλη ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, και στην συνέχεια από την ένοπλη σύγκρουση με την αστική εξουσία την περίοδο 1946-49, έχουν θέση στην σύγχρονη ταξική πάλη.

Τα διδάγματα αυτών των αγώνων του λαού μας στους οποίους πρωτοστάτησε το Κόμμα μας ως εμπνευστής, καθοδηγητής και κύριος αιμοδότης, μια σειρά εκδηλώσεις μέσα σε αυτές και οι ιστορικοί περίπατοι που πραγματοποιούμε ως κόμμα με την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ όπως αυτός την Κυριακή 26/6/ έχουν στόχο την γνωριμία των νέων ανθρώπων με την ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα."

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

8.30.π.μ Κυριακή 26/6 : Αναχώρηση από Πλατεία Λαού, με λεωφορεία καιαυτοκίνητα, οργανωμένα θα εξακολουθήσουμε την παρακάτω διαδρομή:

9.30π.μ. Ξενάγηση στη θέση Τέμπη στο μνημείο των Μπουρλοτιέρηδων.

10.30π.μ.: Στάση στο Σχολείο των Γόνων χώρος βασανιστηρίων τωναγωνιστών.

12.00π.μ: Κατάληξη στην Πατωμένη Καλλιπεύκης . Τοποθεσία της έδρας123 ταξιαρχίας του ΔΣΕ ξενάγηση ομιλία από τη Μαρία Γαβαλά μέλος τηςΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα περιοχής Θεσσαλίας ,θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορεία και αυτοκίνητα Ι.Χ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ