Κανένα νόημα δεν έχουν τα rapid τεστ. Δημιουργούμε στρατιές φοβισμένων ανθρώπων. Στο ερώτημα αν υπάρχει λόγος διαγνωστικών τεστ στους υγειονομικούς, απαντάω κατηγορηματικά όχι. Οι υγειονομικοί δεν πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ.

Εγώ ήμουν εκείνος που υποστήριζα φανατικά την ανάγκη του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, επιχειρηματολογώντας μάλιστα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού τους. Σ αυτή την φάση δεν έχει κανένα νόημα ο έλεγχος με τεστ.

Οι υγειονομικοί πρέπει να γυρίσουν στις θέσεις τους, χωρίς τεστ, χωρίς τίποτε άλλο”. Τα παραπάνω υποστήριξε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και συμπληρώνει:

Είμαστε σε μια άλλη εποχή, εδώ και ενάμιση χρόνο και όμως συνεχίζουν ακόμα και επίσημοι φορείς να μην το κατανοούν. Το λέω για άλλη φορά: τα τεστ στις πλατείες δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Νομίζω ότι από κεκτημένη εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η συγκεκριμένη οδηγία, μαζί και μια δυσκολία να πάρεις πίσω τα μέτρα που θέσπισες.

Δείτε ακόμα γίνεται αναφορά στη λέξη “κρούσμα”. Είναι μια κακόηχη λέξη, η οποία ακολουθεί συνήθως την επιδημητική νόσο, η οποία πλέον δεν είναι υφιστάμενη”.

ertnews.gr