Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα μέχρι και την Πέμπτη, όμως από την Παρασκευή θα ξεκινήσει να βρέχει ενώ από το Σάββατο, σύμφωνα με μετεωρολόγους αναμένονται βροχές σε όλη τη χώρα, πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια αλλά και χιόνια στις περιοχές με υψηλό υψόμετρο. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο: «Μέχρι και την Πέμπτη θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε καλές ημέρες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από την Παρασκευή θα ξεκινήσει να βρέχει κυρίως στα δυτικά και το Σάββατο θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και χιόνια στα πολύ ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Το αίτιο για αυτήν την κακοκαιρία θα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει στην περιοχή μας από τις βαλκανικές περιοχές».

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Τετάρτη, στα βόρεια σύνορά μας ίσως έχουμε κάποιες βροχές αλλά μικρής διάρκειας και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι επίσης καλός με ηλιοφάνεια και κάποιες λίγες συννεφιές. Την Παρασκευή, στα ΒΔ θα έχουμε κάποια σύννεφα και από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε αρκετές βροχές όπως και στα βόρεια – κεντρικά της χώρας.

Το Σάββατο θα έχουμε μια εξπρές αλλαγή του καιρού από βόρεια προς ΝΑ, με χιονοπτώσεις ακόμη και στα 1.000 μέτρα και άνω και επικράτηση ψυχρών βοριάδων.

Στη Λάρισα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο με τις ελάχιστες να κυμαίνονται στους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου. 

Με πληροφορίες από tanea.gr