Ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής στο Πήλιο την Τρίτη 05/09, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής.

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζονται οι κορυφές των νεφών, όπως τις κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός Μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-10 στις 14:10 (τοπική ώρα) της Τρίτης 05/09, καθώς επίσης και τα κεραυνικά πλήγματα στο τελευταίο 30λεπτο της δορυφορικής εικόνας, όπως κατέγραψε το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σε πολλές περιπτώσεις οι κορυφές των νεφών έχουν ύψη που ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα. Στην ίδια εικόνα φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης 05/09.

Στον χάρτη με τα οκτώ μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το μεσημέρι της σημερινής ημέρας, Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβάνονται η Αγιά όπως και οι Γόννοι της Λάρισας. 

Μέχρι στιγμής η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα παράλια της Αγιάς και έχει ήδη κλείσει τμήμα το δρόμου στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου - Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά.