Η 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας είναι γεγονός! Ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 11 του ίδιου μήνα, στην Καλαμπάκα.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως η βροχή την κορυφαία ημέρα της εκδήλωσης, το Σάββατο, και ενώ ήταν όλα έτοιμα για τη διανομή των φαγητών, η επιτυχία ήταν μεγάλη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν καταπληκτική και τις τέσσερις ημέρες των εκδηλώσεων, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία της.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετέωρων και Μουσείο Μανιταριών ευχαριστεί για άλλη μία φορά όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια· την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Μετεώρων, τους χορηγούς και υποστηρικτές, τους εθελοντές, τους καλλιτέχνες, τον κ. Λαζάρου που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην εκδήλωση, τους επιστήμονες και μέλη των μανιταροφιλικών οργανώσεων που έκαναν τα σεμινάρια, το προσωπικό του Μουσείου, αλλά και τα ΜΜΕ που με τα δημοσιεύματά τους, έκαναν γνωστή τη Γιορτή σε όλη την Ελλάδα.

Για να γίνει όμως σαφές το μέγεθος της Γιορτής, αλλά και η επιτυχία της, ας δούμε ορισμένους αριθμούς, που αφορούν και τις τέσσερις ημέρες:

Πέρασαν περισσότεροι από 11.000 επισκέπτες

Πραγματοποιήθηκαν 6 σεμινάρια

Συμμετείχαν 167 εθελοντές

Οι χορηγοί ήταν 58

Μαγείρεψαν 30 σεφ

Μαγειρεύτηκαν 5 διαφορετικά φαγητά (τρουφομανιταρομακαρονάδα, κριθαρότο με τρούφα και μανιτάρια, κριθαρότο με μανιτάρια, τρούφα και γαρίδες, μαριναρισμένα μανιτάρια, ψητά μανιτάρια)

Μοιράστηκαν 15.000 μερίδες φαγητών

Μοιράστηκαν 8.000 φρυγανισμένα ψωμάκια με άλειμμα τρούφας

Μοιράστηκαν 4.800 τεμάχια μανιταρόπιτας

250 σαλάτες

10.000 μπολ των 400g φρούτα

Καταναλώθηκαν 5000 αναψυκτικά και ανθρακούχα νερά

3500 μικρές φιάλες νερού

200 φιάλες κρασί

100 μικρές φιάλες τσίπουρο

5.000 σοκολατάκια με λευκή τρούφα

5.000 σοκολατάκια με μαύρη τρούφα

4.000 τεμάχια γλυκών

Και του χρόνου!