Με την συμμετοχή των βουλευτών του νομού Λάρισας, εκπροσώπων φορέων και παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Δημαρχείο της Λάρισας σύσκεψη για το ζήτημα του Πύργου Χαροκόπου.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον του Δήμου Λαρισαίων να αποκτήσει το διατηρητέο κτίριο του Πύργου Χαροκόπου, ωστόσο δεν υπάρχουν τα απατούμενα χρήματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποφασίστηκε από τη σύσκεψη να υπάρχει άμεση κινητοποίηση με τη συγκρότηση μιας επιτροπής με τους βουλευτές το τεχνικό επιμελητήριο και την περιφέρεια, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού για να ασκηθεί πίεση στην Πειραιώς να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και βεβαίως να δεσμευτεί το υπουργείο για χρηματοδοτικές πηγές αποκατάστασης του κτηρίου».

Έτσι αναμένεται άμεσα να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τη υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αλλά και με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την αναστολή του πλειστηριασμού του Πύργου Χαροκόπου και την εξεύρεση των χρηματοδοτικών πόρων για την απόκτηση και αποκατάσταση του.