Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα των αγροτών, που έχουν πληγεί από τις τεράστιες πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Η ρύθμιση περιέχει μια περίοδο χάριτος μιας διετίας και μετά μία πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων που υπάρχουν σε αγροτικό ρεύμα για τους πλημμυροπαθείς, με μηδενικό επιτόκιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, το κόστος της ρύθμισης θα το αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, θα είχαν περίοδο χάριτος οι καταναλώσεις από την 1η Μαΐου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του 2023, συν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που τυχόν υπήρχαν για τους αγρότες αυτούς, σε ό,τι αφορά στο αγροτικό ρεύμα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν αγρότες που επικοινώνησαν με τη ΔΕΗ, οι υπάλληλοι τους αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμιά ενημέρωση από την κυβέρνηση για οποιαδήποτε ρύθμιση και μη πληρωμή οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να κοπεί το ρεύμα και να πρέπει οι παραγωγοί να πληρώσουν τα έξοδα για την επανασύνδεση.

Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε διευκρινήσεις προς τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

Σταύρος Παϊσιάδης (agrotypos.gr)