Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, υπό την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές της επαρχίας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο ΥΠΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους βουλευτές για το νέο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί άμεσα στο Υπουργικό Συμβούλιο και αφορά την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρησης Υδάτων Θεσσαλίας, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, την άμεση υλοποίηση των τμημάτων των αγροτικών επιμελητηρίων και μια σειρά άλλων σοβαρών θεμάτων, που συντελούν στην μεταρρύθμιση της ελληνικής γεωργίας.

Ο Λαρισαίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της συσκεψης για να θέσει στον Λευτέρη Αυγενάκη τα αγροτικά ζητήματα που αφορούν τον νομό Λάρισας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε:

«Ζήτησα από τον ΥΠΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη να υπάρξει παρέκκλιση και για το 2024 όπως υπήρξε για το 2023 στο να μην εφαρμοστεί η απαίτηση του κανόνα 8 της ΚΑΠ που αφορά την αγρανάπαυση σε ποσοστό 4%. Ακόμη, να μην εφαρμοστεί για την Θεσσαλία η απαίτηση του κανόνα 7 της ΚΑΠ για αμειψισπορά στο 1/3 της έκτασης και να μην εφαρμοστεί η απαίτηση του κανόνα 6 για την υποχρεωτική εδαφοκάλυψη που σταματάει το όργωμα στις 15/11.

Όλα αυτά για τον λόγο ότι στην Θεσσαλία από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα σε πολλές περιοχές οι αγροτικές εργασίες είναι δύσκολο έως και αδύνατο να πραγματοποιηθούν.

Επίσης έθεσα το θέμα των φερτών υλικών και των επιχωματώσεων στα χωράφια που πρέπει να γίνει με γοργό ρυθμό από την Κρατική Αρωγή.

Τέλος αναφέρθηκα στον περονόσπορο που έπληξε καλλιέργειες στην Θεσσαλία και όχι μόνον, όπου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψην από την Ελληνική Πολιτεία».