Στην εξαγγελία της Κυβέρνησης για την επταετή προθεσμία αποπληρωμής του αγροτικού ρεύματος λόγω των πλημμυρών, αναφέρθηκε με δήλωση του ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, μετά και τις διαδοχικές συναντήσεις του με τον Λ. Αυγενάκη και τον Χρ.Τριαντόπουλο.

«Όταν για πρώτη φορά έθεσα το θέμα της αδυναμίας των Θεσσαλών αγροτών να αποπληρώσουν το αγροτικό ρεύμα από τος πομόνες των χωραφιών τους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην συνεδρίαση της Κ.Ο.της Ν.Δ. υπήρξε θετική η προσέγγιση του.

Έτσι σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, διαμορφώνεται ένα θετικό σχήμα ρύθμισης της επιβάρυνσης του αγροτικού ρεύματος για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα επταετές σχήμα, με τα πρώτα δυο χρόνια να αποτελούν περίοδο χάριτος και κατά τα επόμενα πέντε χρόνια να ρυθμιστούν οι σχετικές οφειλές ακόμη και παρελθόντων ετών, χωρίς έντοκη επιβάρυνση, την οποία και αναλαμβάνει να καλύψει το κράτος.

Ευχαριστώ και προσωπικά τον Λ. Αυγενάκη, τον Θ.Σκυλακάκη και τον Χρ.Τριαντόπουλο.

Η κυβέρνηση είναι δίπλα στον τόπο μας εμπράκτως.