Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο πραγματοποίησε ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος για να συζητήσει καίρια θέματα που αφορούν το Νομό Λάρισας.

Από την ατζέντα δεν θα μπορούσε να λείπει το ζήτημα που προκύπτει από την εφαρμογή του Νόμου 5056/2023 που καταργεί τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου Δικαίου και τα ενσωματώνει στους οικείους Δήμους.

Ο Χρήστος Καπετάνος ζήτησε να εξαιρεθούν από το Νόμο τα ιστορικής αξίας Νομικά Πρόσωπα του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου, της Πινακοθήκης και του Ωδείου Λάρισας σύμφωνα με το άρθρο 52 του ίδιου Νόμου και να συνεχίσουν την αυτοτελή λειτουργία τους.

Ο Βουλευτής αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Στην συνάντηση μου στην Βουλή με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο τόνισα την ανάγκη εξαίρεσης από το νέο νομό του Ωδείου, της Πινακοθήκης και του Λαογραφικό Μουσείου της Λάρισας, σύμφωνα με το άρθρο 52 ήτοι, κάποιων ιστορικής αξίας νομικών προσώπων, από την ενσωμάτωση τους στους δήμους, όπως προβλέπεται στο Νόμο 5056/2023 που καταργεί τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου Δικαίου.

Το Λαογραφικό Μουσείο, το Ωδείο και η Πινακοθήκη της Λάρισας πρέπει να συνεχίσουν την αυτοτελή και απρόσκοπτη λειτουργία τους».