Επίσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος.

Ο κ. Καπετάνος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Ιωάννη Τσούλη καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία αφορούσε κατά κύριο λόγο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιτίας της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία τα αμέσως προηγούμενα χρόνια και επιπροσθέτως τις συνέπειες της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Φαρσάλων εξέφρασαν στον κ. Καπετάνο τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τα μέτρα που όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, πρέπει να ληφθούν με στόχο την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εν γένει την τόνωση της αγοράς και της τοπικής οικονομίας των Φαρσάλων.

Μεταξύ άλλων, το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων έθεσε υπόψη του πρώην Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας ΝΔ, κ. Χρήστου Καπετάνου τα ζητήματα του net metering και γενικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που πρέπει να επεκταθεί στις περισσότερες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι το ενεργειακό κόστος είναι πλέον πολύ υψηλό, ς απόρροια της ενεργειακής κρίσης. Επίσης, δεν έλειψε η αναφορά και στην αύξηση του κόστους των παραγωγικών υλών που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία στην περιοχή, με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να αυξάνεται και αυτές οι αυξήσεις να μετακυλύονται στους εμπόρους και τελικά στον καταναλωτή.

Ευρεία συζήτηση έγινε και για το θέμα των τριών νέων φραγμάτων που υλοποιούνται στην επαρχία Φαρσάλων, που όπως τόνισε ο κ. Καπετάνος «τα Φάρσαλα θα πιουν επιτέλους καθαρό νερό και ο υδροφόρος ορίζοντας θα εμπλουτιστεί έως την περιοχή της Νίκαιας, με πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες της περιοχής».

Επιπλέον, κεντρικό θέμα στη συζήτηση αποτέλεσε και το θέμα της κατοχύρωσης της πιστοποίησης ως προϊόν προστατεύομενης ονομασίας προέλευσης του χαλβά Φαρσάλων αλλά και η αξιοποίηση του μυθικού Αχιλλέα, που είχε γενέτειρα την αρχαία πόλη Φθία, δηλαδή την σημερινή πόλη των Φαρσάλων, συμβάλλοντας δραστικά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του νομού Λάρισας.

« Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που επισκέφθηκα τον Εμπορικό Επιχειρηματικό Σύλλογο της πόλης στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Συνάντησα το νέο ΔΣ του συλλόγου και διαπίστωσα ότι απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, ικανούς που είναι πρόθυμοι και δραστήριοι, ώστε να προωθήσουν δράσεις, πρωτοβουλίες κι ενέργειες που θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς και της ανάπτυξης της περιοχής των Φαρσάλων. Θέλω να ευχαριστήσω για την συνάντηση και την χρήσιμη συζήτηση τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Τσούλη, καθώς και τα μέλη του ΔΣ, κ.κ. Θεόδωρο Χατζημήτρο, Αθανάσιο Μαγνήσαλη, Γεωργία
Μπελιώκα, Σωτηρία Παπαποστόλου, Χρήστο Καλουζάκη, Νικολέτα Τσιμπούκα και τη Γραμματέα του συλλόγου Έλενα Μπακαλέξη.

Με μοναδικό μας γνώμονα την στήριξη για την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων, του συνόλου των εργαζομένων και τελικά την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, είμαστε αρωγοί στο έργο των επαγγελματιών της περιοχής, ώστε να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην επίλυση των δυσκολιών και των προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν» τόνισε ο φαρσαλινός πολιτικός, διαβεβαιώνοντας τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου ότι όλοι οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες τους, ως προς την τοπική αγορά, θα διαβιβάζονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων.