Στην επετειακή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας, ο “Κατσαντώνης” παρευρέθηκε ο Λαρισαίος Σαρακατσάνος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος.
Στην κατάμεστη αίθουσα του «Αστέρα», Σαρακατσάνοι από όλο το νομό έδωσαν το παρών και διασκέδασαν με τα παραδοσιακά τραγούδια και τους χορούς έτσι όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Οι εκδηλώσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία να ανταμώνουν μεταξύ τους και να κρατούν ζωντανή την σαρακατσάνικη παράδοση.

«Οι Σαρακατσαναίοι είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας και μέσω των Συλλόγων μας, διατηρούμε άσβεστο τον πυρσό της Παράδοσης και τον μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας. Οι Σύλλογοι και η ΠΟΣΣ μέσα από τις βιωματικές δράσεις, τη εκδηλώσεις, τους χορούς και τα τραγούδια μεταφέρουν τα ήθη και τα έθιμα εκατοντάδων ετών στους νεότερους, συμβάλλοντας στην αέναη διατήρηση τους στο χρόνο.

Οι σαρακατσάνοι γαλουχούμαστε από πολύ μικρή ηλικία με την κουλτούρα και των τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων, και μεγαλώνουμε με τις αξίες και τα ιδανικά τους».

Αυτά δήλωσε ο Χρήστος Καπετάνος και στη συνέχεια συνεχάρη το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Λάρισας ο “Κατσαντώνης”, για την εξαιρετική εκδήλωση και τη σημαντική δράση του συλλόγου, στα πολυποίκιλα δρώμενα του νομού Λάρισας αλλά και για τη συνδρομή των μελών του, σε όλες τις δύσκολες στιγμές που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη χρονιά που πέρασε.