Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ υλοποίησε με επιτυχία ατομικές συνεδρίες με άνεργους ωφελούμενους την Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Ιουλίου στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας. Οι συγκεκριμένες συνεδρίες υλοποιήθηκαν μέσω της Κινητής Μονάδας Απασχόλησης από τον εργασιακό σύμβουλο κο Αχιλλέα Βαϊόπουλο.

Σκοπός των ατομικών συνεδριών ήταν η συμβουλευτική υποστήριξη καθώς και η υλοποίηση τεχνικών για εύρεση εργασίας (σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία συνέντευξης κλπ.)

Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων ανήκαν στους καταρτισμένους πλέον με τον τίτλο του «Βοηθού Μάγειρα» που υλοποιήθηκε από το Κ.Ε.Κ. Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας στο πλαίσιο υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Δ.ΥΠ.Α. και του Δήμου Τυρνάβου.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας Τυρνάβου που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και εξασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των πολιτών.

Το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας: τηλ: 2492350315, 2492350323 email: kentrokoinotitasdt@gmail.com, Παράρτημα Ρομά: τηλ:2492022609, email: kentrokoinotitasromadt@gmail.com, ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00.