Για το θέμα των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου ρωτήθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». 

Όπως ανέφερε, «υπάρχει ζήτημα με το σχολείο για το οποίο υπήρχε αρνητική γνωμάτευση από τον αρμόδιο φορέα, σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας του, είχε βγει μία απόφαση για την αναστολή λειτουργίας, γι’ αυτόν τον λόγο αυτή προσεβλήθη στο δικαστήριο, βγήκε μία προσωρινή απόφαση που έλεγε ότι το σχολείο πρέπει να κλείσει.

Όταν πήγε να εκτελεστεί αυτή η απόφαση οι ιδιοκτήτες του σχολείου προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και εκεί βρισκόμαστε τώρα. Χθες εκδικάστηκε η υπόθεση και αναμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ότι πει η δικαιοσύνη θα γίνει. Εάν η δικαιοσύνη πει ότι αυτό το σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό θα είναι ανοικτό. Εάν η δικαιοσύνη πει ότι πρέπει να κλείσει, θα κλείσει για την ασφάλεια των παιδιών.  

Υπάρχουν προϋποθέσεις λειτουργίας στα σχολεία οι οποίες δεν πληρούνται στο συγκεκριμένο. Από το καλοκαίρι που προέκυψε το ζήτημα με την αναστολή, έγινε από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης μία ανακατανομή των μαθητών στα δημόσια σχολεία της περιοχής ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους».

Δείτε το βίντεο: 

Με πληροφορίες από megatv.com