Περισσότερα από 200 σπίτια έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γ. Σκόκας, στο πλαίσιο κινητοποίησης του ΕΚΛ για την αποτροπή πλειστηριασμού του σπιτιού μιας άνεργης γυναίκας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά σε ένα δάνειο ύψους 30 χιλ. ευρώ που ελήφθη πριν 10 χρόνια, για το οποίο πλέον υπάρχουν αξιώσεις που φτάνουν τις 106 χιλ. ευρώ, υπογράμμισε ο κ. Σκόκας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους φορείς της πόλης να δημιουργήσουν ένα τείχος προστασίας για τους πολίτες που η πρώτη τους κατοικία βγαίνει στο σφυρί.

“Πρόκειται επί της ουσίας για μια άνεργη γυναίκα, η οποία περιστασιακά απασχολείται, η οποία δεν μπορεί να πληρώσει τα παράλογα ποσά που της έχουν καταλογιστεί”, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, προσθέτοντας παράλληλα ότι “οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τέσσερις φορές με χρήματα του ελληνικού λαού”.

Ο κ. Σκόκας σημείωσε τέλος ότι το Εργατικό Κέντρο θα δίνει δυναμικό παρών ενάντια στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί και αφορούν τα σπίτια λαϊκών οικογενειών και κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις αυτές που έχουν ως στόχο την αποτροπή των πλειστηριασμών.

ertnews.gr