“Καίει” τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου η δικαστική απόφαση, αφού απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δεν χορηγούσε εκ νέου άδεια λειτουργείας στο Δημοτικό και στο Λύκειο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης οι γονείς των μαθητών των σχολείων Ράπτου διαμαρτυρήθηκαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά τους, αφού πλέον δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας αναφέρει:

«Σεβόμαστε την νέα απόφασή του δικαστηρίου, αν και δεν την έχουμε καθαρογραμμένη στα χέρια μας. Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης ανάκλησης της άδειας του σχολείου. Ζητούμε να δοθεί μία εύλογη χρονική παράταση της εφαρμογής της απόφασης έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή μετεγγραφή των εκατοντάδων μαθητών στα νέα τους σχολεία σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος. Απαιτούμε να μην χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος και να προστατευτούν τα παιδιά μας από περαιτέρω βλάβη. Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο μας για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και το συμφέρον των παιδιών μας».

Με πληροφορίες από tinealarissa.gr