Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλία από τις 25 ως τις 27 Σεπτεμβρίου λόγω της νέας κακοκαιρίας, που αναμένεται από αύριο.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργείων και ελήφθη η απόφαση τις ημέρες Δευτέρα- Τρίτη και Τετάρτη να μην λειτουργήσουν κατά περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στην περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανάλυση των επικαιροποιημένων επιστημονικών δεδομένων και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η οποία θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα και θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας, μεταξύ των οποίων και τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Daniel».

Ενόψει της επικείμενων βροχοπτώσεων στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ταυτόχρονα συνεργεία της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν καθαρισμούς (ποταμοί, ρέματα, φρεάτια) και εργάζονται για την αποκατάσταση των αναχωμάτων.

Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει οδηγίες προς του πολίτες ενώ η ΕΜΥ έχει νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.