Περιοδεία σε χωριά των Φαρσάλων που επλήγησαν τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Ρίζο Μαρούδα και Θανάση Χρηστίδη, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και το Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Αποστόλης Αναγνώστου, υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας διαπίστωσαν τις μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, υποδομές ενώ συζήτησαν και με κατοίκους των χωριών. Σε πολύ δύσκολη κατάσταση είναι οι αγρότες της περιοχής, αφού τα νερά «έπνιξαν» τεράστιες καλλιεργούμενες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει άμεσα παραγωγή.

Ταυτόχρονα, τα χωράφια έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, που θα μειώσει τη γονιμότητα του εδάφους και θα επηρεάσει την παραγωγή τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια χωριά είχαν πληγεί και 3 χρόνια πριν με τον «Ιανό».

Στις συζητήσεις που έγιναν το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε ότι οι καταστροφές αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν την έλλειψη αναγκαίων υποδομών και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας, την ελλιπή συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και κυρίως τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών, οι οποίες κινήθηκαν για μια ακόμη φορά στην πεπατημένη των «ακραίων φαινομένων» και της «ατομικής ευθύνης», προσπαθώντας να απαλλάξουν από κάθε ευθύνη τον κρατικό μηχανισμό.

Aφού τόνισαν ότι η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία των πληγέντων, κάλεσαν τους κατοίκους να καταδικάσουν την επικίνδυνη πολιτική που καταδικάζει τον λαό από τη μια γωνιά της χώρας στην άλλη να ζει χωρίς τις απαραίτητες υποδομές αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης και να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς, για πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση, υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.