«Νιώθω υπερήφανος και ευτυχής που η συγκεκριμένη επένδυση του Α.Σ. Πυργετού εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτονόητη η υποχρέωση ενός Υπουργού η συνδρομή και η βοήθεια κάθε υγιούς παραγωγικής διαδικασίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης στο πλαίσιο των εγκαινίων των ψυγείων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ακτινιδίου Πυργετού.
Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευχαρίστησε τους συνεταιριστές για τα εύσημα που του απένειμαν με αφορμή τη συνδρομή του ως κυβερνητικό στέλεχος τα προηγούμενα χρόνια.

O κ. Κόκκαλης τόνισε επίσης στον χαιρετισμό του πως «το ακτινίδιο Πυργετού έχει τεράστιες δυνατότητες τόσο στην αγορά του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού. Το επόμενο στοίχημα είναι η καταχώρηση του ακτινιδίου ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης, μια προσπάθεια στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω και στην οποία συμβάλει αποφασιστικά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση του Συνεταιρισμού αλλά και στα μέλη αυτού και τους συνεργάτες τους. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πυργετού είναι η έκφραση του υγιούς συνεργατισμού. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στους Συνεταιρισμούς απορρίπτοντας την αίτηση για αξιοποίηση Α.Π.Ε.Τελικά οι Α.Π.Ε. για ποιους είναι; Ποιοι ωφελούνται;» κατέληξε.