Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για ολιγωρία σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα των πλημμυρών στη Θεσσαλία, εξαπέλυσε από την περιοχή των Τρικάλων όπου περιόδευσε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος.

Ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε τα Μεγάλα Καλύβια, το Κεραμίδι και το Ζάρκο όπου συνομίλησε με κατοίκους για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.

Όπως εξήγησε ο Λαρισαίος πολιτικός, «είμαστε εδώ και θα έρθουμε και πάλι αρκετές, φορές, όσες φορές χρειαστεί. Θα ξαναρθούμε γιατί η υποχρέωση ενός σοβαρού κράτους να δείχνει την ευαισθησία του όταν το χρειάζεται ο πολίτης.

Για εμάς τα θέματα που προέχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα είναι πρώτον η έλλειψη στέγης. Υπάρχει κόσμος που ακόμη μένει σε κοντέινερ. Πρέπει να δοθεί λύση. Δεύτερον η επιδότηση του ενοικίου. Καλά κάνετε και ζητάτε την παράταση του επιδόματος ενοικίου και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα πράξη από την πολιτεία.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει οι ρυθμίσεις ανακούφισης που έχει εξαγγείλει εδώ και μήνες η κυβέρνηση να γίνουν επιτέλους πράξη. Όχι να ακούμε περί ρύθμισης για το ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες και την ίδια ώρα να κόβει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παροχές σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς.

Επιπρόσθετα, πρέπει να αποσαφηνιστεί το τοπίο για τις αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Έχει δοθεί μία προκαταβολή. Τρία πράγματα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση. Να απαντήσει στο τι θα αποζημιώσει, πότε και πόσο. Αυτό ακριβώς ζητάμε εμείς φέροντας και το θέμα στη βουλή. Να δοθούν και λεπτομέρειες που όμως είναι πολύ κρίσιμες. Τι θα γίνει για παράδειγμα στο ζωικό κεφάλαιο; Θα αποζημιώσουν με έτοιμα πρόβατα ή όχι;

Βλέπουμε συνέχεια κυβερνητικά στελέχη να επισκέπτονται τη Θεσσαλία και να εκφράζουν τη συμπόνοια τους στους πληγέντες. Να τους λένε πως είναι δίπλα τους.

Οι πλημμυροπαθείς όμως δε χρειάζονται συμπάθεια. Θέλουν εδώ και τώρα τα αυτονόητα, ανακούφιση και οικονομική στήριξη ώστε να ορθοποδήσουν ξανά τόσο τα νοικοκυριά, όσο και οι δουλειές του κάθε ενός.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Η πραγματικότητα είναι ότι συμπολίτες μας μένουν ακόμη σε κοντέινερ, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη την κρατική αρωγή, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη αγρότες, δεν έχει γίνει ακόμη πάγωμα δόσεων και αναστολή υποχρεώσεων.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στη βουλή όλα αυτά τα ζητήματα, διατηρώντας τα σε πρώτο πλάνο» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.