«Ανακαλύπτονται και αποκαλύπτονται κάθε μέρα στοιχεία τα οποία δείχνουν ένα οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης» τόνισε μεταξύ άλλων το πρωί της Κυριακής μιλώντας στο Megaο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τη σημερινή πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα» πως στις πρώτες ημέρες μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, υπήρξε «μονταζιέρα» στις συνομιλίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούσαν τον μοιραίο σταθμάρχη της Λάρισας.

Μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε: «Το ΒΗΜΑ δε μας έχει συνηθίσει τα ρεπορτάζ του να μην επιβεβαιώνονται. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Δυστυχώς για την κυβέρνηση επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος από τις έντονες ανησυχίες και επιφυλάξεις των εκπροσώπων των μηχανοδηγών οι οποίοι πέρυσι αμέσως μετά το έγκλημα είχαν επιφυλάξεις ως προς τη φωνή του συγκεκριμένου μηχανοδηγού. Ο κ. Γενιδούνιας είχε εκφράσει επιφυλάξεις αν αυτή η φωνή αντιστοιχεί πράγματι στη φωνή του οδηγού της επιβατικής ή ήταν κάποιος που εκτελούσε ένα τοπικό δρομολόγιο, διότι γνωρίζονται μεταξύ τους οι μηχανοδηγοί.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πολύ σημαντική εξέλιξη για την οποία ο Εφέτης Ανακριτής πρέπει να ελέγξει ποινικά τον κ. Τερεζάκη. Ξεκάθαρα. Για όσα είπε στην Εξεταστική Επιτροπή. Δεύτερον, να απολογηθεί ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός. Μας κατηγορεί η κυβέρνηση ότι είμαστε χυδαίοι. Αλήθεια, ο κ. Μαρακάκης προχθές που είπε ότι 30 φορτηγά χώμα πάρθηκαν από τον τόπο της τραγωδίας είναι στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Κοκοτσάκης που είπε ότι έγινε αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα τα λένε σοβαρά αυτά; Λένε ότι εμείς κάνουμε χυδαία εκμετάλλευση του εγκλήματος όταν ανακαλύπτονται και αποκαλύπτονται κάθε μέρα στοιχεία τα οποία δείχνουν ένα οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης; Και από την αρχή αλλά και από το τέλος. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών είχε πει δύο λέξεις στη βουλή: «Εγγυόμαστε την ασφάλεια». Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι το επίσημο κράτος επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας εγγυήθηκε την ασφάλεια. Κι αυτό το είπε δέκα ημέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.