Μήνυμα του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλη Κόκκαλη για την σημερινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου:

Τιμάμε σήμερα την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την έναρξη της Επανάστασης που έβαλε τον θεμέλιο λίθο για το σημερινό ελεύθερο Ελληνικό κράτος. Μία πορεία γεμάτη αυτοθυσία, ηρωισμό και φιλοπατρία.

Είθισται να λέμε και ορθά το λέμε, πως αυτή η εθνική μας επέτειος είναι όχι μόνον εμβληματική, αλλά και γεμάτη διδαχές. Είναι μία διαρκής διδαχή αξιών και ιδανικών στις επόμενες γενιές, γεμάτη συμβολισμούς.

Τα προτάγματα του ’21 για Ελευθερία, για Αυτοδιάθεση και για Δικαιοσύνη, συνεχίζουν να απηχούν σθεναρά στις προκλήσεις του σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες, με διαφορετική μορφή. Γιατί η αναζήτηση της Δικαιοσύνης αποτελεί μία διαρκή μάχη μ’ όλες εκείνες τις δυνάμεις που συνειδητά επιχειρούν να σύρουν την κοινωνία στο σκοτάδι, στην αδικία και στην απαξίωση θεσμών και ιδανικών, με μοναδικό στόχο την δική τους επιβίωση στις καρέκλες της εξουσίας. Όπως όμως τότε, έτσι και σήμερα το φως στο τέλος θα λάμψει και το δίκαιο θα θριαμβεύσει, γαληνεύοντας τις ψυχές όλων εκείνων που περιμένουν τη δικαίωση.

Η σημερινή ημέρα όμως είναι και μεγάλη γιορτή για την Χριστιανοσύνη, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες. Χρόνια πολλά Ελλάδα!