Το μπάζωμα της αλήθειας θα το διαλύσει η ίδια η κοινωνία, η οποία απαιτεί δικαιοσύνη και ευθύνες σε όλους, τόνισε τη Δευτέρα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή του εγκλήματος των Τεμπών και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την κατάθεση των πορισμάτων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Από τη μία η Δικαιοσύνη έχει θεωρήσει το μπάζωμα παράνομη πράξη, από την άλλη η Κυβέρνηση επιμένει για επιχειρησιακές ανάγκες. Από τη μία, εμείς ζητούμε τη διερεύνηση για όλα τα πολιτικά πρόσωπα από τον φυσικό δικαστή, μεταξύ των οποίων και στελεχών μας, κι από την άλλη η Κυβέρνηση εντοπίζει ευθύνες μόνο στον σταθμάρχη και σε άλλους τρεις. Το μπάζωμα της αλήθειας θα το διαλύσει η ίδια η κοινωνία, η οποία απαιτεί δικαιοσύνη και ευθύνες σε όλους».

Στο δημοσιογραφικό ερώτημα αν μπορεί ο κ. Καραμανλής να αποδοθεί στη Δικαιοσύνη με απλή άρση ασυλίας, ο Λαρισαίος βουλευτής απάντησε: «Βεβαίως. Διότι για τα αδικήματα παραλείψεως δεν απαιτείται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουμε στην πράξη τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».