Η διατύπωση του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού πως η Περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο στα όσα έγιναν στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθιστά αδήριτη την ανάγκη κλήτευσης και του αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία υφυπουργού, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου. Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Από τη σημερινή κατάθεση του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, παρά τη σιωπή του, είχαμε μία καθοριστική εξέλιξη στο θέμα της απονομής ευθυνών για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Ναι μεν ασκήθηκε το δικαίωμα της σιωπής από τον κ. Αγοραστό, όμως προκύπτει από τα όσα είπε, από τη διατύπωσή του πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε  «υποστηρικτικό» ρόλο στα όσα συνέβησαν μετά το τραγικό δυστύχημα, ότι σύμφωνα με το νόμο, άλλο όργανο είχε την καθοδήγηση. Γι’ αυτό κι εμείς καλούμε τον τότε αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία κ. Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς πλέον προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη κλήτευσής του.

Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει την άδεια στον κ. Τριαντόπουλο να έρθει και να πει στην ελληνική κοινωνία για ποιο λόγο και ποιος έδωσε την εντολή να εξαφανιστούν τα πειστήρια, τα ίχνη αυτού του εγκλήματος, αλλά και τα ίχνη ανθρωπίνων ιστών.

Οφείλουμε να μάθουμε την αλήθεια, το χρωστάμε στη μνήμη των 57 νεκρών. Να μάθουμε ποιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων τις κρίσιμες στιγμές και ποιος έδινε τις εντολές» κατέληξε.