Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ορθά ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη και ορθά ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης έκανε αποδεκτή την «πρόκληση», τονίζοντας ωστόσο πως ο στόχος αυτής της εσωκομματικής διαδικασίας θα πρέπει να είναι η άπαξ και διαπαντός εξάλειψη της εσωστρέφειας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι προφανές πως οι πληγές που παρέμεναν ανοιχτές από τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, ως προς την ανάγκη το κόμμα να εκπέμπει ένα διαρκές, συνεπές και ενιαίο μήνυμα στην κοινωνία δεν επουλώθηκαν ποτέ. Το αντίθετο. Χειροτέρεψαν μετά το οδυνηρό αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Η δε «θυσία» του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ώστε ο προοδευτικός χώρος να πετύχει την αναγκαία επανεκκίνηση, δυστυχώς εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως έγινε επί ματαίω, καθώς η εσωστρέφεια ουδέποτε σταμάτησε να κατατρώει τα σωθικά του ΣΥΡΙΖΑ και να αποστρέφει την κοινωνία από τους κόλπους του.

Ορθά πιστεύω ότι πορευόμαστε σε μία εκ νέου εκλογική διαδικασία. Ορθά ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη και ορθά ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης έκανε αποδεκτή την «πρόκληση».

Αυτή η διαδικασία όμως πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο χαρακτηριστικό: Οφείλει με το αποτέλεσμά της να εξαλείψει άπαξ και δια παντός κάθε παιδική ασθένεια που μας κρατά μακριά από την κοινωνία και μακριά από την προοπτική η χώρα να αποκτήσει μία προοδευτική διακυβέρνηση.

Είναι η ώρα που όλοι μας θα αναμετρηθούμε με το μπόι της ιστορίας μας».