«Η άγνοια νόμου για τον Χειμάρα συγχωρείται από την Κυβέρνηση, από τους πολίτες όμως όχι» δηλώνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, σχετικά με το νέο σκάνδαλο που προέκυψε με τον παραιτηθέντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θέμη Χειμάρα, ο οποίος λάμβανε μέσω εταιρείας του αναθέσεις από το Δημόσιο.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Κόκκαλη: «Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, η Κυβέρνηση έχει να προσθέσει στην πλούσια προεκλογική φαρέτρα της αδιαφάνειας, της διασπάθισης δημοσίου χρήματος και της αντιμετώπισης της πολιτικής και της εξουσίας, ως μέσο πλουτισμού και εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, άλλο ένα όπλο, που λέγεται «Χειμάρας».

Η παραίτηση Χειμάρα από το βουλευτικό αξίωμα, το οποίο αθέμιτα εκμεταλλεύτηκε, αίρει και την ελάχιστη αμφιβολία των πιο δύσπιστων πολιτών, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, πορεύτηκε σε μια κοινοβουλευτική θητεία, έχοντας στους κόλπους της φαινόμενα προκλητικά και αθέμιτα, που φέρουν το όνομα Πάτσης και Χειμάρας.

Η διαφοροποίηση της διαγραφής του πρώτου και της παραίτησης της δεύτερου, που επιχειρούν να κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη για να μειώσουν την απαξία και αυτού του ζητήματος, είναι τουλάχιστον φαιδρή και προσβλητική.

Όπως προσβλητική είναι από τον ίδιο τον Χειμάρα η επίκληση της άγνοιας νόμου, ο οποίος δήθεν αγνοούσε τα προβλεπόμενα κωλύματα ασυμβιβάστου. Και πιο προσβλητικό γίνεται το επιχείρημα αυτό για τους πολίτες και τον ελληνικό λαό, που καθημερινά βρίσκονται υπόλογοι ενώπιον του νόμου, για ήσσονος σημασίας παραβάσεις, για τις οποίες δεν έχει ισχύ καμία άγνοια νόμου.»