Να υπάρξει άμεση κάλυψη του κόστους μίσθωσης ξενοδοχείων και κατοικιών από τους πλημμυροπαθείς με απευθείας καταβολή της δαπάνης από το κράτος, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Ολόκληρη η Θεσσαλία έχει πληγεί σφόδρα και οι πολυεπίπεδες συνέπειες, καθώς και η ένταση αυτών, αποκαλύπτεται με την πάροδο των ημερών κάτω από την λάσπη και τα νερά. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Κυβέρνηση θα εκπονήσει έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό αποκατάστασης των πάσης φύσεως ζημιών και ανασύστασης του Θεσσαλικού κάμπου.

Τούτη την ώρα όμως, υπάρχουν οι άμεσες και ανεπίδεκτες αναβολής ανάγκες των δεκάδων πλημμυροπαθών, προερχόμενων τόσο από την Λάρισα, τα χωριά της Λάρισας, όσο βέβαια και από τις πληγείσες θεσσαλικές πόλεις.

Δεκάδες συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, ευπαθείς πολίτες, παιδιά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολοκληρωτική καταστροφή των κατοικιών τους και βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο.

Η λύση της φιλοξενίας τους σε δημόσιες και δημοτικές δομές, γυμναστήρια κλπ, δεν μπορεί να είναι ασφαλής εφεξής και οι συμπολίτες μας, αναζητούν χώρους φιλοξενίας σε ξενοδοχεία της πόλης και άλλοι σπίτια προς ενοικίαση, πλην όμως, δυστυχώς έκαναν την εμφάνισή τους φαινόμενα αισχροκέρδειας, καθώς ζητούν από τους πλημμυροπαθείς να καταβάλλουν ακόμη και 200 ευρώ ημερησίως.

Πρέπει άμεσα, ενόψει και της επίσκεψης και των αναμενόμενων εξαγγελιών από το τον Πρωθυπουργό, να δοθεί εντολή μη καταβολής οποιουδήποτε ποσού, σε οποιοδήποτε κατάλυμα προσφύγουν οι συμπολίτες μας, το οποίο θα καλυφθεί απευθείας από το Κράτος στα πλαίσια της άμεσης κρατικής αρωγής, ενώ τυχόν άρνηση των επιχειρήσεων θα επιφέρει κυρώσεις.

Τα μέτρα πράγματι απαιτούν σχεδιασμό, απαιτούν όμως και άμεσες λύσεις εξασφάλισης ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης των πλημμυροπαθών, χωρίς να εξαναγκάζονται να δαπανήσουν τα όσα χρήματα έχει καθένας, κι αν έχει.»