Να παραπέμψει η δικαιοσύνη τους εμπλεκόμενους υπουργούς για έρευνα, ενώ στη συνέχεια να έρθει στη βουλή η άρση της βουλευτικής τους ασυλίας για να λογοδοτήσουν στους φυσικούς δικαστές, ζήτησε ο εισηγητής στην εξεταστική επιτροπή για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Κόκκαλης συμπλήρωσε επίσης με νόημα ότι το πρέπον είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αποδεχθούν ότι αρμόδια για όλα τα πολιτικά πρόσωπα είναι η τακτική δικαιοσύνη.

Εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής γιατί «πρώτον έχει αποδειχθεί ότι δεν τη θέλει η Νέα Δημοκρατία, δεύτερον επειδή έχουν πάρει απόφαση να αμνηστεύσουν πολιτικά πρόσωπα. Εμείς ακολουθούμε τη δεύτερη επιλογή που έχει να κάνει με κάτι το πολύ απλό: Να πούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι είναι αρμόδια η τακτική δικαιοσύνη για όλα τα πολιτικά πρόσωπα».

Σε ότι αφορά τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής και τη θλιβερή εικόνα των άδειων εδράνων με προεξάρχοντες τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, ο Λαρισαίος πολιτικός είπε ότι «ο μεγάλος απών χθες ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Το επιχείρημα ότι δεν παρίσταται σε εξεταστικές δεν ευσταθεί στην κοινή λογική. Αυτό το έγκλημα συγκλόνισε το πανελλήνιο και όχι μόνο. Όφειλε να είναι όπως και ο κ. Καραμανλής. Οι συγγενείς των θυμάτων ήταν πολύ περισσότεροι από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πολιτικοποιούμε και δεν εκμεταλλευόμαστε κανένα θέμα. Προάγουμε την αλήθεια και προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια. Ο κ. Μαρινάκης χθες είπε ότι για να υπάρξει συγκάλυψη, προϋποθέτει άρνηση. Αρνήθηκε ή όχι η πλειοψηφία ουσιαστικούς μάρτυρες; Αρνήθηκε ή όχι το αίτημα των συγγενών να διακοπεί η εξεταστική μέχρι να τελειώσει η ανάκριση. Αρνήθηκε ή όχι η κυβέρνηση να μη γίνει προανακριτική για τον κ. Σπίρτζη και για τον κ. Καραμανλή που ήταν αίτημα της ευρωπαίας εισαγγελέα; Πολύ δικαιολογημένα η ευρωπαία εισαγγελέας από την στιγμή που η έρευνα είναι δική της και τη στέλνει στη βουλή λέει ότι έχει ενδείξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τον κ. Καραμανλή».