Με νέα, «φωτογραφική» τροπολογία για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, η Κυβέρνηση ευνοεί μεγάλα καταστήματα και αλυσίδες οδηγώντας σε πλήρη διάλυση το ωράριο των καταστημάτων, τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, σχετικά με την τροπολογία της Κυβέρνησης για το ωράριο λειτουργίας της αγοράς αναφέροντας ότι «πρόκειται για αποφάσεις που πάρθηκαν εν μια νυκτί, για εμάς χωρίς εμάς».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τη νέα τροπολογία προβλέπεται η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, πέρα από τις 21:00 και συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 06:00 το πρωί» καθώς και το γεγονός ότι «η νέα τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία ανακοινώθηκε χωρίς διαβούλευση και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, οδηγεί σε πλήρη διάλυση του ωραρίου των καταστημάτων, σε μια απόφαση που πάρθηκε στοχευμένα και σαφώς “φωτογραφίζει” τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες».

Επισημαίνεται από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας ότι «για μία ακόμη φορά οι παρεμβάσεις και οι αποφάσεις που ανακοινώνονται “για εμάς χωρίς εμάς” αποτρέπουν τη σταθερότητα και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, ενώ η συντριπτική πλειονότητα του εμπορικού κόσμου και οι προτάσεις των εκπροσώπων του δε λαμβάνεται υπόψη», και ζητείται η άμεση απόσυρση της τροπολογίας και η πραγματοποίηση διαβούλευσης.»