Για τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που αποσκοπούν στην ουσιαστική στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας συζήτησε ο βουλευτής Λάρισας κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τις επαφές που είχε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας και στον ΝΕΣΥΘΕΡΜ.

Στο Επιμελητήριο, συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο, ενώ αμέσως μετά έκανε την εξής δήλωση: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα, αντιμετωπίζουν δύο σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης. Το πρώτο είναι το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος και το δεύτερο τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε το δίκτυο ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ μόνο στις μεγάλες εταιρείες, στερώντας την ίδια ώρα από τον μικρομεσαίο επιχειρηματία να εκμεταλλευτεί τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια απουσιάζει παντελώς ένα αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο βιώσιμης διευθέτησής τους. Εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας βιώσιμες ρυθμίσεις και διαγραφή των τόκων, αλλά και σχέδιο που προβλέπει την πρόσβαση των μικρομεσαίων στις ΑΠΕ».

ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Κατά την επίσκεψή του στον ΝΕΣΥΘΕΡΜ, ο Λαρισαίος βουλευτής έκανε λόγο για έναν «συνεταιρισμό που εκφράζει τα μικρομεσαία επιχειρηματικά σχήματα της πόλης μας.

Δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αυτός ο ζωτικής σημασίας παραγωγικός ιστός της οικονομίας μας, δεν έχει πρόσβαση σε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε στο ταμείο ανάκαμψης, ούτε σε φθηνό δανεισμό, με αποτέλεσμα να υφίσταται μείζον ζήτημα ρευστότητας που πνίγει τις επιχειρήσεις και οδηγεί σε λουκέτα και σε απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και εθνικού πλούτου.

Και σα να μην έφθανε αυτό, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης των χρεών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και στο ταμείο ανάκαμψης, αλλά και μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας που εμείς ως κυβέρνηση ψηφίσαμε και ιδρύσαμε, στη ρευστότητα. Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης και ελάφρυνσης των χρεών τους» κατέληξε.