«Όταν βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας το 26% των Ελλήνων, μόνος δρόμος επαναθεμελίωσης ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους είναι η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» σημειώνει σε δήλωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας Κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση: «Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, έρχεται για να αποκαλύψει ότι πίσω από την εικονική πραγματικότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη υπάρχει η αληθινή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό του πληθυσμού της Ελλάδας που διέτρεχε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2022 είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, ακολουθώντας την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα νοικοκυριά στην χώρα μας αντιμετωπίζουν τουλάχιστον έναν από τους εξής τρεις κινδύνους ή και όλους μαζί, δηλαδή φτώχειας, σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης και αναξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια προϋποθέτει ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης και αυτό αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ αδιαπραγμάτευτη ηθική επιταγή. Η κοινωνία πρέπει να στηρίξει το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως στόχο να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της φτώχειας και να οδηγήσει στην επαναθεμελίωση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους».