Ο ανύπαρκτος κόμβος του Πυργετού αποτελεί τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη παραλιακών περιοχών της Λάρισας, τονίζει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Τουρισμού και Τουρισμού κ. Όλγα
Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καλυμμάτων της Π.Ε Λάρισας κ. Ηλία Ευσταθίου αναφορικά με την υποτονική προσέλευση του κόσμου στα παράλια του νομού Λάρισας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «ο πρόεδρος ξεκαθάρισε πως μείζον πρόβλημα που εμποδίζει την πρόσβαση κι εν τέλει την τουριστική ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο είναι ο ανύπαρκτος κόμβος Πυργετού» επισημαίνοντας ότι «Έχουμε αποκλείσει τους περαστικούς. Είναι πολύ δύσκολο να μας επισκεφθούν, καθώς πρέπει να περάσουν από ένα λαβύρινθο.»

Αναφέρει «πως τυχόν έργα του ΔΕΔΔΗΕ με κλεισμένη την Κοιλάδα των Τεμπών κάνουν ακόμη πιο τραγικά τα πράματα και δε βοηθούν την περιοχή να… περπατήσει» και «έθιξε τα ζητήματα των υποδομών και της κινητής τηλεφωνίας, τα οποία χρειάζονται συντήρηση και βελτίωση του σήματος και της ταχύτητας αντίστοιχα.»