«Η μοναδική ουσιαστική απάντηση στη διεθνή αστάθεια των αγορών είναι η στήριξη από την κυβέρνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» τόνισε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, στα εγκαίνια της 10ης FoodExpo.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, αυτό μπορεί να συμβεί «μόνον από το Ταμείο Ανάκαμψης, όμως είναι κοινό μυστικό πως μόνον λίγοι και ισχυροί έχον πρόσβαση σε αυτό.

Ο Λαρισαίος πολιτικός πρόσθεσε πως «αν θέλουμε με ειλικρίνεια να στηρίξουμε την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας πρέπει να δώσουμε επαρκή πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας».

Εστίασε στην ανάγκη ουσιαστικών και αποτελεσματικών ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, ενώ τέλος υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαία η οργανωμένη στήριξη των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης, στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής. Σε μία εποχή όπου η Ευρωπαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική μπάζει νερά από παντού, οφείλει το κράτος να μπει ανάχωμα και να στηρίξει τους πολίτες του και όχι να χρησιμοποιεί ως άλλοθι τη χαλασμένη πυξίδα των Βρυξελλών» κατέληξε.