Από τα Ταμπάκικα, όπου τα νερά του ποταμού Πηνειού απειλούν να «πνίξουν» τη γειτονιά, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής την περιοδεία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρουλης.

Εκεί μετέφερε την συμπαράστασή του στους κατοίκους, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για να σώσουν το βιος τους και βλέπουν τον κρατικό μηχανισμό να απουσιάζει για άλλη μια φορά. Ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι το ΚΚΕ με τα μέλη του, θα συνεχίσει να συνδράμει σε ότι χρειαστούν οι κάτοικοι.

Ταυτόχρονα αφού κατήγγειλε την πλήρη ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση της πόλης , επισήμανε ότι αναδεικνύεται ξανά η επιλεκτική ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και την περιουσία του λαού.

Τέλος τόνισε ότι ο εργαζόμενος λαός και οι πληγέντες πρέπει να διεκδικήσουν, να παλέψουν οργανωμένα, όχι μόνο για πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση, αλλά για μία προοπτική που θα έχει στόχο την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του λαού σε υποδομές και έργα που θα προστατεύουν τη ζωή του.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λαμπρούλης, μετέβη στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, όπου φιλοξενούνται πληγέντες από χωριά των δήμων Κιλελέρ και Λάρισας. Και εκεί διαπιστώθηκε η απουσία των κρατικών φορέων και ότι όλη η υποδομή λειτουργεί κυρίως με τη συνδρομή των εθελοντών.

Παράλληλα, ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι το κράτος πρέπει να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πληγέντων, δηλαδή την προμήθεια φαγητού, φαρμάκων, υγειονομικής περίθαλψης, καθώς οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, ειδών υγιεινής και ρούχων.

Ακόμα σημείωσε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί την επίταξη δημόσιων και ιδιωτικών δομών (ξενοδοχεία, κτίρια) για την ασφαλή διαμονή και περίθαλψη του κόσμου για όσο χρειασθεί.