Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias στην περιοχή του Α/Κ Κιλελέρ (Χ.Θ. 331+686) του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε το Σεπτέμβριο 2023 θα τεθούν σε ισχύ ως εξής:

Αποκλεισμός του κλάδου εξόδου Α/Κ Κιλελέρ στην κατεύθυνση προς Αθήνα (από Θεσσαλονίκη).
Θα εφαρμοστεί το τυπικό σχέδιο 5-4α (Αποκλεισμός κλάδου εξόδου).

Αποκλεισμός τμήματος κάθετης οδού Α/Κ Κιλελέρ μεταξύ της συμβολής αυτής με τη δυτική παράπλευρη οδό του αυτοκινητόδρομου.

Για τον αποκλεισμό του τμήματος της κάθετης οδού Α/Κ Κιλελέρ μεταξύ της συμβολής αυτής με τη δυτική παράπλευρη οδό του αυτοκινητόδρομου, θα εφαρμοστούν συνδυαστικά τα τυπικά σχέδια 6-17 (Ολικός αποκλεισμός Άνω/Κάτω Διάβασης – Μακράς διάρκειας) και 6-18 (Ολικός αποκλεισμός παράπλευρης οδού με παράκαμψη μέσω Άνω/Κάτω Διαβάσεων –Μακράς διάρκειας) του Εγχειριδίου Λειτουργίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., καθώς και το τυπικό σχέδιο 3.1.4. (Εργοτάξιο σε περιοχή συμβολής οδών με αποκλεισμό πρόσβασης) των ΟΜΟΕ – ΣΕΕΟ (ΦΕΚ905/Β/2011).

Αποκλεισμός κλάδου εισόδου Α/Κ Κιλελέρ στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Για τον αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Κιλελέρ στην κατεύθυνση προς Αθήνα δεν απαιτείται η εφαρμογή κάποιου τυπικού σχεδίου, καθώς η αρχή του εν λόγω κλάδου βρίσκεται εντός του προαναφερόμενου τμήματος της κάθετης οδού το οποίο θα αποκλειστεί.

Επισημαίνεται ότι, λόγω της μακράς διάρκειας εφαρμογής των εν λόγω ρυθμίσεων, στο σημείο αποκλεισμού του κλάδου εξόδου του Α/Κ Κιλελέρ θα τοποθετηθούν πλαστικά στηθαία τύπου “new jersey” αντί για όχημα με ένδειξη “X”. Πλαστικά στηθαία θα τοποθετηθούν για λόγους ασφαλείας και στα σημεία αποκλεισμού της κάθετης οδού.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι μακράς διάρκειας, θα ισχύουν για όλο το 24ωρο και προβλέπεται να εφαρμοστούν από την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στις 07:30΄ έως και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στις 17:30΄, ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα.