Άνοιξε τις πύλες της χθες στη Λάρισα η εκδήλωση επιστήμης και Τεχνολογίας - Innovent Forum 2024, η οποία στόχο έχει να αναδείξει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις σε καίριους τομείς της κοινωνίας.

Το Innovent Forum 2024 θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα.

Έχοντας ως κεντρική θεματική το «Tech for Humanity», το Innovent Forum εστιάζει στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας, των Έξυπνων πόλεων, του Gaming, του Πολιτισμού, της Υγείας και του Κατασκευαστικού τομέα.

Τριάντα εκθέτες - εταιρείες, οργανισμοί και projects από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συστήσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης "είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο Innovent Forum 2024, την εκδήλωση για την Καινοτομία, που πραγματοποιείται στην Λάρισα.

Είναι γεγονός πως η συνεργασία και η δικτύωση βοηθά τις ερευνητικές ομάδες προκειμένου να αναδείξουν τεχνολογικά καινοτόμες λύσεις προς όφελος όλων.

Στο πλαίσιο του φόρουμ το Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν το Hackathon, έναν ανοιχτό Μαραθώνιο Καινοτομίας. Ομάδες με ιδέες, προτάσεις και εφαρμογές φέρνουν νέες λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα.

Η τεχνολογία αναμένεται να αποτελέσει το μέσο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η Πολιτεία είναι αρωγός.  Η τεχνητή νοημοσύνη ανατρέπει τα δεδομένα και αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας.

Η Ελλάδα εξελίσσεται και αυτό οφείλεται σε όσους βλέπουν μπροστά και καινοτομούν, όπως και σε εκείνους τους στηρίζουν".

Μεταξύ άλλων στις διαδικασίες του Innovent Forum 2024 συμμετέχουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος.

(*) φωτογραφίες από facebook Μάξιμος Σενετάκης