Ομόφωνη ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας να καταθέσει ο Δήμος, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, αίτημα προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν ως ΝΠΔΔ και να μην υπαχθούν απευθείας σε Διευθύνσεις του Δήμου το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο, όπως επίσης προβλέπει ο ίδιος νόμος να συμβεί για τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ με το νέο έτος.

“Είναι αδύνατο αυτά τα Νομικά Πρόσωπα να δουλέψουν υπαγόμενα σε υποστελεχωμένες διευθύνσεις του δήμου» τόνισε ο Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας για το ανταποδοτικό τους έργο και το μεγάλο αποτύπωμα που αφήνουν οι φορείς αυτοί στην πόλη.

Στήριξη παρέχει και η Ευαγγελία Λιακούλη που παρέστη το Δ.Σ και ανέφερε πως “αυτός ο Νόμος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο “πανηγύρι” γαλάζιων ρουσφετιών, με το οποίο η ΝΔ. έδωσε την εξουσία στον εαυτό της να δίνει ή όχι το “φιλί της ζωής” σε όποιον Φορέα αυτή θα αποφασίζει να σώσει” και λέγοντας επίσης πως “συνυπογράφω και εγώ την αναγκαιότητα να σωθεί η Δημοτική Πινακοθήκη μας, το Δημοτικό Ωδείο μας και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο μας”.

ertnews.gr