Οι δασικές εκτάσεις στα Φάρσαλα και οι σιτοκαλαμιές στο Κιλελέρ χαρακτηρίζουν τις φωτιές που εκδηλώθηκαν μέχρι σήμερα στον νομό Λάρισας.

Σε μια πρώτη αποτίμηση της ευρισκόμενης σε εξέλιξη αντιπυρικής περιόδου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας εκκρεμούν προς διενέργεια προανάκρισης 162 δικογραφίες για το τρίμηνο, Ιούνιος (40 δικογραφίες), Ιούλιος (82 δικογραφίες) και Αύγουστος 2023 (40 δικογραφίες) οι οποίες αφορούν σε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στον νομό Λάρισας, είτε σε αστικές περιοχές είτε στη ύπαιθρο, με δασικές και αγροτικές πυρκαγιές.

Από το σύνολο των πυρκαγιών (αστικών, δασικών και αγροτικών) που έχει καταγράψει για αυτό το τρίμηνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας δεν φαίνεται να αποδεικνύεται δράση «εγκληματικών ομάδων» ή «οργανώσεων» που να συνδέονται με «οργανωμένο σχέδιο» εμπρηστών.

Στις φωτιές τώρα που εκδηλώνονται επίσης στην ύπαιθρο και εντάσσονται στις περιπτώσεις της αμέλειας (σ.σ. ως τυχαίο γεγονός) μια από τις συνηθέστερες αιτίες είναι το βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών καλωδίων από το δίκτυο.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)