Με ποινές φυλάκισης 4 ετών, αντί ποινών κάθειρξης 6 ετών πρωτόδικα, κρίθηκαν χθες ένοχοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ένας πρώην φαρμακοποιός και μια πρώην λογίστρια στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λάρισας (ΣΟΦΛΑ).

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για ηθική αυτουργία σε απάτη και για απάτη κατ’ εξακολούθηση αντίστοιχα, με αφορμή ένα «άνοιγμα» που σύμφωνα με τον Συνεταιρισμό ανέρχεται σε 651.000 ευρώ.

«Άνοιγμα» που δημιουργήθηκε το διάστημα από 8/1/2010 έως τις 27/3/2012, με την πρώην λογίστρια να μην παρουσιάζει στα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού «όπως είχε υποχρέωση» τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του φαρμακοποιού και πελάτη του Συνεταιρισμού.

«Παραπλανώντας τα μέλη του ΔΣ», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας, καθώς ο φαρμακοποιός στην πραγματικότητα δεν εξοφλούσε τα φάρμακα που προμηθεύονταν από τον ΣΟΦΛΑ, ενώ η λογίστρια δεν ενημέρωσε το ΔΣ για την πραγματική οικονομική κατάσταση και το «άνοιγμα».

Με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, σημειώνοντας νωρίτερα ότι «αμφότεροι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στην τέλεση της πράξης».

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι, ζητώντας συγγνώμη αναγνώρισαν το λάθος τους, σημειώνοντας ότι από την αποκάλυψη της υπόθεσης «καταστράφηκε» η ζωή τους, αντιμετωπίζοντας σήμερα όπως ανέφεραν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους. Αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά, μειώθηκαν οι πρωτόδικες ποινές κάθειρξης, σε ποινές φυλάκισης 4 ετών.

Με τριετή αναστολή για την πρώην λογίστρια και μετατρέψιμη για τον πρώην φαρμακοποιό προς 3 ευρώ ημερησίως, ποσό που θα καταβληθεί σε δόσεις.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)