Στην προσωρινή λύση της απογευματινής λειτουργίας του 6ου Λυκείου Λάρισας μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2022 κατέληξε ο Δήμος Λαρισαίων μετά από διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, με τις αρμόδιες υπηρεσίες Εκπαίδευσης και τη σχολική κοινότητα.

Η απόφαση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης φθορών που προκάλεσε στο διδακτήριο, η σεισμική δραστηριότητα του Μαρτίου του 2021.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Λαρισαίων μετά από εντατική προσπάθεια πέρσι το καλοκαίρι κατάφερε να ολοκληρώσει εργασίες αποκατάστασης σε σχολεία που είχαν πληγεί σοβαρά από το σεισμό του 2021 τα οποία επαναλειτούργησαν κανονικά πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Φέτος το καλοκαίρι και μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης στο διδακτήριο του 6ου Λυκείου Λάρισας. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών αποκατάστασης στο συγκεκριμένο κτίριο.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των εργασιών, αποκαλύφθηκαν επιπλέον φθορές που δεν ήταν εμφανείς κατά τη διάρκεια του μετασεισμικού ελέγχου και κρίθηκε αναγκαία η εκτέλεση και νέων εργασιών αποκατάστασης. 

Εκτίμηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου μας είναι θα χρειαστούν μερικές ακόμα εβδομάδες εργασιών, ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και το διδακτήριο να είναι πιο ασφαλές και από την πρότερη των σεισμών κατάστασή του.