Με ρήξη σπλήνας και νεφρού και σοβαρότατα τραύματα στο στο κεφάλι, στα πλευρά, στη μύτη, στη γνάθο, στη στοματική χώρα και την κοιλιά νοσηλεύεται η 43χρονη αστυνομικός, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της στη Λάρισα, όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απολογείται τη Δευτέρα.

Τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα έτος και το 2023 φτάνουν στα 5.694, ενώ μόνο τον Ιούλιο στη Λάρισα ανέρχονται σε 35.

Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περίοικους, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 43χρονη αξιωματικός της Αστυνομίας στη Λάρισα. Η κατάσταση της υγείας της δείχνει σημάδια βελτίωσης, ωστόσο τα τραύματά της εξακολουθούν να είναι σοβαρά, στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα με ρήξη σπλήνας και νεφρού μέσα στα πλευρά, χτυπημένη στη μύτη, στη γνάθο, στη στοματική χώρα. Είναι πάρα πολλά τα τραύματα και οι μώλωπες που φέρει.

Η γυναίκα προσπαθεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ, έχοντας και τη στήριξη από ψυχολόγους του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά βεβαίως και με τα δικά της πρόσωπα να βρίσκονται στο πλευρό της και να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, γύρω στις 4τα ξημερώματα, ο σύζυγός της βιαίως μπήκε στο σπίτι και την ξυλοκόπησε άγρια. Η γυναίκα ήθελε να χωρίσουν και ζήτησε διαζύγιο. Το ζευγάρι για αρκετό καιρό, ήταν σε απόσταση και ήταν σε διάσταση.

Σύμφωνα και με τα όσα είπε η ίδια η γυναίκα μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, ήταν η πρώτη φορά που τη χτύπησε, αλλά ωστόσο την είχε απειλήσει στο παρελθόν και γι αυτό το λόγο είχε κάνει μήνυση.

Ο άγριος ξυλοδαρμός διήρκησε πάνω από μία ώρα και ένα τέταρτο. Λίγο πριν καταλήξει η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε ανάταξη προκειμένου να επανέλθει στη ζωή.

Στη Λάρισα μόνο τον Ιούλιο ανέρχονται σε 35 περιπτώσεις οι ενδοοικογενειακής βίας. Πολλές από αυτές τις γυναίκες κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Πανεθνικά για το 2020 σημειώθηκαν 2. 230 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα.

Για το 2021 2.675, το 2022 διπλασιάστηκαν σχεδόν τα περιστατικά και έφτασαν στα 5.139. Το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα περιστατικά βρίσκονται ήδη στα 5.694.

Η αστυνομία συμβουλεύει τα θύματα να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν μήνυμα στο 100 ή να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

ertnews.gr