Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Μαίου στη Λάρισα, στο χώρο λειτουργίας της ξεχωριστής μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής "ΓΕΝΕΣΙΣ" Αθήνα - Θεσσαλία.

Τα λαμπρά εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση από τον εμπνευστή και δημιουργό της μονάδας και της ομάδας του κ. Κωνσταντίνο Πάντο, γυναικολόγο, ειδικό στην αντιμετώπιση της υπογονονιμότητας.

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο στις 6 Μαίου, πραγματοποιήθηκε η διεθνής ημερίδα του Τουρισμού Υγείας στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, αφιερωμένη στην ανάδειξη και προβολή στο εξωτερικό της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Την ημερίδα οργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας.

Στην ημερίδα προσκεκλημένος και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος προέβη σε ένα χαιρετισμό, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε:
"Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχω σε μία τόσο σημαντική ημερίδα που αφορά τον τουρισμό υγείας, για την οποία είμαι βέβαιος ότι θα αφήσει σπουδαίο αποτύπωμα στις εξελίξεις του τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα. Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον κύριο Πάντο και την ομάδα του για την ευγενική πρόσκληση και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο σπουδαίο εγχείρημα της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη Λάρισα, και εύχομαι πολλά περισσότερα ζευγάρια να βοηθηθούν και να έρθουν στη ζωή ακόμη περισσότερα παιδιά.

Από πολύ νωρίς οι Έλληνες γνώριζαν την αξία της ιατρικής, της πρόληψης και της θεραπείας, διότι το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας σε συνδυασμό με την πνευματικότητα διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη βελτίωση της υγείας των ασθενών. Σήμερα, οι Έλληνες γιατροί διακρίνονται διεθνώς για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, αλλά και για το ήθος τους. Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς στους κλάδους των υπηρεσιών υγείας και στους κλάδους του τουρισμού αναγνωρίζουν ότι ο τουτισμός υγείας αποτελεί μία κορυφαία ευκαιρία ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας.

Είναι σημαντικό ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο να μπορεί να προσελκύσει τους επισκέπτες του τουρισμού υγείας.
Ο Δήμος Τεμπών παρόλο που είναι ένας μικρός Δήμος έχει τη δυνατότητα προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων επενδυτών με σκοπό τη φιλοξενία τουριστών υγείας. Είναι ένας ευλογημένος τόπος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον αστικό ιστό της Λάρισας και συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Με τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το νέο αυτοκινητόδρομο σε λιγότερο από μισή ώρα βρισκόμαστε από τη Λάρισα, τόσο στα παράλια του δήμου Τεμπών, όσο και στα ορεινά θέρετρα. Ο μεγάλος φυσικός πλούτος μπορεί κάλλιστα να εμπνεύσει θεραπευτές και θεραπευόμενους. Τα σημεία ενδιαφέροντος, τα εξαιρετικά τοπία, τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, η Κοιλάδα των Τεμπών ως περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, τα μνημεία, τα μονοπάτια και η ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στο δήμο μας επιτρέπουν τους επισκέπτες να τα θαυμάσουν και να τα επισκεφθούν. Να γαληνέψουν και να βρουν την ψυχική ηρεμία που χρειάζεται ο κάθε ασθενής ή κάθε υποβοηθούμενο ζευγάρι ώστε η θεραπεία να έχει την επιθυμητή επιτυχία. Γι' αυτό το λόγο επιτρέψτε μου παρακαλώ να σας δείξω τις ομορφιές του τόπου μου, ώστε να σας προκαλέσω όχι μόνο να τις επισκεφθείτε, αλλά και να μεταφέρετε τις πολλές δυνατότητες για προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επενδυτών στο χώρο του τουρισμού υγείας. "

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Τεμπών έκλεισε με το ταξίδι των συνέδρων οπτικά και νοητά στις ομορφιές του Δήμου Τεμπών, παρουσιάζοντας δύο ολιγόλεπτα βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Τεμπών.