Στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας βρίσκονται οι 8 από τους 9 υπεύθυνοι καταστημάτων στα παράλια της Αγιάς (ο ένας αφέθηκε ελεύθερος λόγω θεμάτων υγείας) που συνελήφθησαν, χθες, καθώς δεν είχαν άδεια για να βάλουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, παρ΄οτι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ακολούθησαν τη νόμιμη οδό και υπέβαλαν εγκαίρως τις αιτήσεις τους.

Εκτός, από τους υπεύθυνους των εν λόγω καταστημάτων, διώκονται και οι ιδιοκτήτες αυτών.

Ο Δήμαρχος Αγιάς και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού βρίσκονται στο πλευρό των συλληφθέντων, στα δικαστήρια, προκειμένου να υποστηρίξουν τους επαγγελματίες και να υπερτονίσουν την τεράστια καθυστέρηση των δημόσιων υπηρεσιών να απαντήσουν και να προχωρήσουν έγκαιρα στην εξέταση και έγκριση των αιτήσεων για τη χρήση του αιγιαλού.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Ντάγκας “Αυτοί οι άνθρωποι εδώ δεν έχουν τις ίδιες κατηγορίες που είναι στην υπόλοιπη Ελλάδα, για παραχάραξη και καταστρατήγηση της εύρυθμης λειτουργίας του αιγιαλού. Μην τους τσουβαλιάζουμε. Είναι κρίμα. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν αίτηση στο υπ. Οικονομικών για να πάρουν άδεια να βγουν στην παραλία, δεν απαντήθηκε ποτέ, εδώ και 3 χρονιά, και έρχεται άλλη υπηρεσία του ιδίου υπουργείου και ζητάει τις άδειες και τους γραφεί και τους κατηγορεί! Είναι τραγελαφική η κατάσταση και πλέον επικίνδυνη“.

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Β. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφεται από τον Δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνιο Γκουντάρα, με την οποία γνωστοποιείται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων στα παράλια του νομού Λάρισας, οι οποίοι, μολονότι υπέβαλαν νόμιμα και εμπρόθεσμα τις αιτήσεις για χρήση παραλίας, όπου αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις τους, εντούτοις η γραφειοκρατία και η καθυστέρηση του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου και της Κτηματικής Υπηρεσίας, είχε ως συνέπεια, να βρίσκονται αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες με συλλήψεις και πρόστιμα υπέρογκα.

ertnews.gr